Blockwise

Laat me je helpen

Hoe snel wordt jij een echte Blockwiser? Laat je inspireren door de instructievideo's die we voor je hebben samengesteld. Onderaan de pagina vind je een FAQ met antwoorden op veelgestelde vragen.

 

Blockwise Youtube Kanaal
Bekijk ook onze video's op het Blockwise Youtube Kanaal.

Antwoorden op veel gestelde vragen

Regelmatig komen bepaalde vragen terug op onze supportafdeling. Hieronder vind je de antwoorden op deze vragen.

Welke afmetingen hebben de afbeeldingen?

Blockwise websites zijn responsive. Dit betekent dat per schermgrootte de blokken en dus ook de elementen daarbinnen zoals afbeeldingen anders zijn qua afmeting. Er is dus niet voor een afbeelding één afmeting op te geven. Per schermgrootte kan de afmeting anders zijn.

Om toch controle te krijgen over de uitsnede kun je de positie instelling gebruiken. Hiermee bepaal je op welkgedeelte van de foto de focus moet worden gelegd. Bekijk hier de instructievideo

Hoe kan ik betalen?

Bouwen met Blockwise is gratis. Je betaalt pas als je jouw website online publiceert. Je krijgt dan de keuze uit twee pakketten. Pakket 1 (voordelig) biedt je het laagste bedrag per jaar. Pakket 2 (flexibel) biedt je de mogelijkheid om per maand te betalen. Zo hebben we voor iedereen de beste oplossing.

Betaalmethodes
We ondersteunen diverse betaalmethodes. Zo kun je betalen met Creditcard, iDEAL, PayPal en Mistercash. Wanneer je kiest voor creditcard dan verlengen we jouw Blockwise website steeds automatisch opnieuw, hiervoor ontvang je uiteraard een bevestiging. Kies je voor de andere betaalmethodes dan sturen we je een mail voordat jouw periode afloopt zodat je deze kunt verlengen. We maken het je zo makkelijk mogelijk.

Video mogelijkheden

Op diverse plaatsen in Blockwise kun je video's plaatsen. Praktisch overal waar afbeeldingen geplaatst kunnen worden staat ook de mogelijkheid voor het tonen van video. Als je kiest voor het plaatsen van video met Youtube dan kun je in Youtube diverse instellingen doen.

De Youtube instellingen staan hier uitgelegd: 
https://developers.google.com/youtube/player_parameters

 

Voorbeeld Youtube url voor achtergrond video's: 
www.youtube.com/embed/HIER-JOUW-VIDEO-ID?enablejsapi=1&wmode=transparent&autoplay=1&controls=0&showinfo=0&rel=0&modestbranding=1&loop=1

Afbeeldingen verwijderen lukt niet?

In Blockwise mag je alleen afbeeldingen verwijderen uit de afbeeldingenbibliotheek welke niet in gebruik zijn op de website.

Belangrijk om te weten is dat ook afbeeldingen die gebruikt worden in favorite blokken en globale blokken niet verwijderd mogen worden. Zodra de favorite blokken en globale blokken met de te verwijderen afbeelding verwijderd zijn kun je de bijhorende afbeeldingen uit de afbeeldingenbibliotheek verwijderen.

Welke Zoekmachine Optimalisatie (SEO) mogelijkheden heeft Blockwise?

Blockwise biedt je veel mogelijkheden om jouw website te optimaliseren. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij:

 • Zoekmachine vriendelijke url's
  Ieder pagina in Blockwise heeft een zoekmachine vriendelijke url welke je zelf kunt bepalen.

 • Meta-titel / Meta-description
  Per pagina kun je de meta-informatie instellen in Blockwise. De meta-titel en meta-omschrijving gebruiken de zoekmachines in de weergave van de zoekresultaten. Tevens wegen beiden mee in de score van jouw pagina op de diverse zoektermen.

 • Robots.txt
  Bij de instellingen van jouw website kun je de inhoud van de robots.txt bepalen. Hiermee kun je specifieke opdrachten geven aan de zoekmachines. Bijvoorbeeld: wat wel/niet geindexeerd mag worden.

 • H1, H2, H3
  Binnen een pagina kun je aan zoekmachines aangeven welke headings belangrijk zijn. Dit doe je door bij de headings aan te geven of deze H1, H2 of H3 moeten zijn. Zorg ervoor dat je per pagina maar één H1 selecteert. (instructievideo)
Hoe kan ik de statistieken van mijn website bijhouden?

In Blockwise kun je statistieken bijhouden met Google Analytics. Maak een Google Analytics account aan en plaats de website trackingcode bij de instellingen van de website. Het is ook mogelijk om trackingcodes van andere leveranciers te plaatsen. Hier kun je jouw Google Analytics account aanmaken.

Bekijk de instructievideo in Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=bxf2B-qquFs

Hoe verberg ik pagina's in het menu?

In Blockwise kun je pagina's verbergen in het menu. Het is dan nog wel mogelijk om deze pagina's te openen en er een link naar te leggen. In de volgende video wordt uitgelegd hoe je een pagina verbergt in het menu.

Video: pagina's verbergen in het menu